Succesverhalen!

Het is alweer een paar jaar geleden. Mijn 1e echte klant (lees betalende klant ?)!

Annie van 69 jaar is een leuke vlotte vrouw die de afgelopen jaren elk jaar een kilo erbij heeft gekregen. En ze schrok toch wel dat het inmiddels 15 kilo teveel bleek te zijn. De laatste jaren heeft ze daarom alle diëten al geprobeerd. Zelfs een half jaar bij de Weight Watchers geweest. Haar consulent heeft haar uiteindelijk weggestuurd: “Je doet alles goed maar je valt niks af….sorry wij kunnen je niet helpen.” Zo kwam ze bij mij terecht. En ik dacht: “Help, dit is niet de makkelijkste klant.”

Gewoon maar begonnen met een uitgebreide anamnese, een hormoonbalans- en stresstest. Naar aanleiding hiervan haar recepten, tips en bewegingsadviezen gegeven. Ook rekening houdend met haar veel te hoge bloeddruk (veel bessen eten!). Ik heb haar 2 maanden begeleid en hoera….voor het eerst in 20 jaar is ze 2,5 kilo afgevallen. Daar is ze superblij mee en ze gaat gewoon zo door!

Succesverhaal 2!

Dit verhaal gaat over Sandra (55 jaar).  Sinds een paar jaar is ze flink in de overgang. Ze heeft verschrikkelijk veel last van opvliegers: “Het zijn geen gewone opvliegers, maar echte koortsaanvallen; het is vreselijk.”  “Vooral ’s nachts heb ik veel last. Hoe kom ik hiervan af?” vroeg ze mij. Van de huisarts had ze hormoonpleisters gekregen, maar hier kon ze niet goed tegen. Ook is ze extreem moe en ze wil zich graag weer vitaal voelen.

Ze koos voor het uitgebreide vitaliteitspakket. Dit bestaat uit een anamnese (vragenlijst), een hormoonbalanstest, een stresstest en een uitgebreide bloedtest middels een vingerprikje.

Hier kwam een aantal interessante punten uit die veel van haar klachten verklaren. Zoals een tarwe-intolerantie, een te hoog stressgehalte en een aantal belangrijke vitaminetekorten. Genoeg dus om flink mee aan de slag te gaan.

Sandra heeft haar levensstijl goed aangepast: geen tarweproducten meer, meer bewegen (lekker dansen), alcohol minderen en meer rust en regelmaat in haar drukke leven. Ook neemt ze de (uit de bloedtest) aanbevolen supplementen tegen haar vitaminetekort en ter ondersteuning van de bijnieren. Stress en de overgang gaan echt niet goed samen en hier probeert ze nu rekening mee te houden. Na 6 weken is ze erg tevreden over de resultaten. Ze heeft af en toe nog een opvliegertje, maar gelukkig geen nachtelijke koortsaanvallen meer! Ook haar buikklachten zijn verminderd en ze voelt zich veel fitter.

Een succesverhaal dus ?!

Wil je van jouw klachten ook een succesverhaal maken?
Maak  dan nu een afspraak via 06-46296225 of info@praktijkvoorgezondleven.nl

Succesverhaal 3!

Noa (38) is een leuke, jonge en spontane vrouw. Maar ze is regelmatig erg depressief en angstig; vooral ’s ochtends heeft ze hier last van. Zelfs zo erg dat ze wel eens suïcide neigingen heeft. Hier wil ze uiteraard graag van af. Ook heeft ze last van PMS-klachten. Ze wil liever geen antidepressiva zoals de huisarts haar adviseert. Ze wil zich op een natuurlijke manier beter voelen; met medicijnen voelt ze zich juist slechter.

Middels een vingerprik neem ik wat bloed af voor de Energetische Morfologische Bloedtest. Ook doet Noa een neurotransmittertest. De neurotransmittertest geeft inzicht in verstoringen van de neurotransmitters die gevoelens voor depressie, angsten en slapeloosheid kunnen veroorzaken.

Uit de testen blijkt dat Noa last heeft van:

  • een tekort in het serotoninegehalte (een van de neurotransmitters)
  • een exorfinenbelasting (bepaalde voedingsmiddelen zorgen voor een tekort aan endorfine en dopamine die voor het geluksgevoel zorgen)
  • veel stress
  • een magnesiumtekort

Noa kan zich goed vinden in de testuitslagen en is blij dat er een aanwijsbare oorzaak voor haar klachten is. Ze is dus geen aansteller, waarvoor ze wel eens is uitgemaakt. Met de juiste voeding en supplementen is ze aan de slag gegaan en na slechts 2 weken voelde ze zich al stukken beter. Ook haar omgeving stond versteld van haar positieve verandering. Een echt succesverhaal dus!!!

Wil je van jouw klachten ook een succesverhaal maken?
Maak  dan nu een afspraak via 06-46296225 of info@praktijkvoorgezondleven.nl